tweet tweet..... STRAATRAAD, 10 februari 2016: ” Waar ligt de grens van overlast?’’ | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 10 februari 2016: ” Waar ligt de grens van overlast?’’

16 februari 2016
door Annahuis

 

Hans heet iedereen van harte welkom.
De straattour met Omroep Brabant is goed gegaan. De gidsen zijn er tevreden over. Zo gaf Johnny aan dat Peter niet via Centraal Onthaal is gelopen, maar via Tientjes. Johnny heeft daar gezorgd voor een traktatie. Daarnaast zal Johnny Karin uitnodigen om naar de Straatraad te komen. Zo kan zij uitleggen over wat Tientjes doet en wat zij kunnen betekenen voor mensen. Johnny: ‘’Bij Tientjes mag je jezelf thuis voelen, je mag je verhaal kwijt. Maar… het hoeft niet! Tientjes is open tot 16:00. Overigens is de straattour gefilmd en zal 10-02-2016 in de avond op de televisie worden uitgezonden.

Er is nog steeds geen dagopvang maar er is wel veel behoefte aan. In de openbare bibliotheek geldt nu in het leescafé een consumptieplicht. Dat houdt in dat je nu iets moet drinken om bij het leescafé te kunnen zitten, want anders word je eruit gegooid! In het artikel dat is verschenen in de bibliotheek staat dat daklozen en mensen die overlast veroorzaken niet welkom zijn. Daarnaast is er ook een beveiliger aangesteld.  Tientjes is nu een alternatief om te bezoeken. Corrie: ”Waar ligt de grens van overlast? Wanneer bezorg je overlast? Ik ben er overal uitgezet. In de bibliotheek en in winkels. Ik begrijp niet waarom?”

Sadiye heeft gebeld met het asiel en er is geen plek voor de honden. Echter heeft Johnny een vriendin die van dieren houdt en een manege heeft. Zij zal contact opnemen met Sylvia om hier verder over te praten.

De STRAATRAAD wilt de woningbouwvereniging uitnodigen. Met zijn allen zijn er vragen opgesteld: “Hoe gaat een huisuitzetting in zijn werking? Wanneer is de rol van de politie en welke papieren moeten zij bij hebben? Is er de mogelijkheid ergens in dit proces een maatschappelijk werker erbij te betrekken? Wat is urgentie? En wanneer komt iemand in aanmerking voor urgentie? Hoe zit het met de maximale huur? En wat als mensen niet in staat zijn om deze te kunnen betalen? Moeten schulden niet met de rekensom meegerekend worden? Hoe komt het dat al onze gegevens alleen digitaal op te geven zijn?”

De STRAATRAAD wilt Atea ook uitnodigen oa. aan de hand van een casus die ingebracht is vorige week over communicatie met Atea. Het is nog niet geheel duidelijk waar wij het precies over willen hebben. Eventuele vragen zijn: “Hoe zit  het met bedragen overmaken naar rekeningen? Waar blijft het restant van uitkeringen? Johnny: Er zitten grote verschillen in bedragen dat ik moet krijgen en wat ik ook daadwerkelijk krijg!”

Wat doet een verzuimmedewerker precies? De verzuimmedewerker van ABB krijgt signalen van klantmanagers van ABB als klanten niet verschenen zijn op afspraken of als zij zich ziek gemeld hebben terwijl zij een afspraak hadden of in verband met deelname aan een traject ergens moesten verschijnen. Ze gaan vervolgens bij die klanten langs en proberen met ze in gesprek te komen om vast te stellen wat de reden is van het niet verschijnen. Zijn ze thuis, dan worden er afspraken gemaakt over het “hoe nu verder”. Zijn ze niet thuis dan laat ze een brief achter met een uitnodiging voor een gesprek op kantoor. Meestal is dat al de volgende dag.
In het gesprek met de verzuimmedewerker wordt bepaald of de klant goede redenen had om niet te verschijnen en/of om niet thuis te zijn op de dag van de ziekmelding. Als er goede redenen zijn, dan worden afspraken gemaakt over het hoe nu verder. Zijn er geen goede redenen, dan zal door de verzuimmedewerker nagegaan worden of een maatregel moet worden opgelegd en zo ja, die ook opleggen.

Jos: ”Ik vind het tot nu toe leuk om gastheer te zijn. Ik zeg niet dat ik het vast ga doen maar de komende tijd wel.” Iedereen vind dat Jos het geweldig doet.
Het positieve nieuws is dat Stefan net verhuist is en hier erg tevreden over is. Stefan: ”Het is niet zoals de doorstroomvoorziening!”

 

Volgende week, 17 februari, is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Heb je zin om te schuiven, je bent van harte welkom van half 10 tot half 12!
De STRAATRAAD wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.