en schrijf je eigen artikel in de Bredase Straatkrant STRAATRAAD, 20 april 2016: Lancering citybag in voorbereiding! | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 20 april 2016: Lancering citybag in voorbereiding!

12 mei 2016
door Annahuis

Nick is nieuw en schuift aan. Hij zit nu 4 maanden in de Doorstroomvoorzieining.
Voorbereidingen Straatraad: 1 juni komt wethouder Patrick van Lunteren. Lieke Jansen directeur SMO komt ook nog een keer. Voor beide verzamelen we vragen op papier.

Johnny en Nick vertellen hun ervaringen in de DSV als het gaat om regels, voor wie gelden welke regels? Voor wie worden uitzonderingen gemaakt? Maatwerk? B.v. bij schorsing. Ze willen graag weten wat het beleid is hierover. Het beste is dat Johnny dat meeneemt naar de cliëntenraad van de SMO.
In de DSV worden ook “niet-ingezetenen” opgevangen. Dorothé wil hier graag meer over horen omdat in netwerk MargeInBeeld2 daar zorgen over zijn of mensen zonder papieren, voldoende opgevangen worden en hoe de bed-bad-brood-regeling nu wordt uitgevoerd in gemeente Breda. Het laatste wat de gemeente hierover aan MIB2 heeft gezegd is dat hiervoor de reguliere opvang wordt gebruikt. MiB2 wil graag horen hoe dit gaat. Johnny en Dorothé gaan ervaringen en correspondentie hierover uitwisselen. Ingeborg kan hierin mee helpen, zij zit namens de Straatraad in MiB2.

Straatrakker: Een concept brief aan mogelijke opvanglocaties wordt ter goedkeuring rondgedeeld. Logo en naam van Straatraad wordt nog toegevoegd. Dan wordt deze rondgestuurd met de aanbevelingsbrief van de Wethouder erbij en een folder van Straatrakker.

Susanne schuift aan met een nieuwe uitgave van het blad “Meer met minder” met op de cover Ad. Lancering van de citybag (gevulde rugzak voor daklozen) zal zijn op 21 april om 15:30u. als onderdeel van een grotere crowdfundingactie van gemeente Breda. Kijk op www.meermetminder.nl voor meer informatie. Complimenten voor het filmpje wat op de website komt.  Susanne zal een pleidooi houden om zoveel mogelijk rugzakken te kunnen samenstellen.

In de bibiotheek en het leescafé gaat men steeds strenger om met mensen die dakloos zijn en hier een tijdje verblijven. Hans merkt dit ook. Johnny zal een praatje maken met de Bibliotheek en/of leescafé.

Positief nieuws:
Masja: Ik ga met Housing First (Lex) van de week achter mijn ID bewijs aan. Sta hier ook bij aangemeld en ben geaccepteerd voor de lijst van Housing First.

Volgende week is het Annahuis dicht. Woensdag 4 mei is er weer STRAATRAAD in het Annahu9s. Heb je een vraag of wil je komen luisteren? Je bent van harte welkom van half 10 tot half 12 in het Annahuis.

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.