en schrijf je eigen artikel in de Bredase Straatkrant STRAATRAAD, 4 mei: Doneer een gift voor 12 juni aan Citybag! | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 4 mei: Doneer een gift voor 12 juni aan Citybag!

12 mei 2016
door Annahuis

Woensdag 4 mei, STRAATRAAD in het Annahuis. Bij de start van de “citybag” bij Breda Breed waren verschillende deelnemers van de STRAATRAAD aanwezig. Daar was Susanne blij mee. Op dit moment is er ongeveer 52% van het streefbedrag binnen gehaald. Voor 12 juni moet via crowdfunding het totale bedrag binnen zijnanders gaat het niet door.  Om mensen te stimuleren krijgen donateurs die meer dan 55,- storten een Straattour aangeboden van de STRAATRAAD.

Als je een gift wil storten voor een Citybag: een rugzak met inhoud voor dak- en thuislozen in Breda, ga dan naar www.stichtingmeermetminder.nl!

Voorbereiding bezoek SMO aan STRAATRAAD: We verzamelen tot nu toe de volgende vragen:
- Hoe wordt het beleid rondom schorsing gemaakt? Wie bepaalt dit? Welke richtlijnen zijn hiervoor?
- Nu worden mensen die op andere locaties geschorst worden op de DoorStroomVoorziening geplaatst. Hierdoor zijn er mensen met verschillende motivaties op de DSV.
We zoeken nog een aantal dingen hierover uit om het verder aan te vullen.
- Maken er mensen gebruik van de bed-bad-broodregeling van de gemeente? Hoe werkt dat?
- Wie bepaalt het aantal opvangplaatsen? Smo of gemeente? Wat gebeurt er als er te weinig opvangplekken zijn?

Op 30 mei is er een lunch gepland met wethouder Van Lunteren met een delegatie van de STRAATRAAD. Johnny en Masja zullen hierbij aanwezig zijn. Punten waar we het over gaan hebben is o.a de gedoogzone bij de DSV.

Straatrakker:
De brief is verstuurd naar mogelijke opvanglocaties. Nu afwachten. Anders kunnen we nog gaan zoeken naar panden die al meer den 10 jaar leeg staan.

Atea:
De SP heeft een “ATEA-alarm” gestart waar mensen met klachten over ATEA terecht kunnen.

Verder zoeken we intern hoe we dingen kunnen verbeteren. Soms zijn de vergadering chaotisch. We proberen ons beter aan de agenda te houden.

De volgende STRAATRAAD is op  11 mei. Wil je graag meedenken of komen luisteren? Van harte welkom in het Annahuis van half 10 tot half 12.

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.