portretten van mensen, verhalen/gedichten, kunst en meer… STRAATRAAD, 18 mei 2016: Kookproject Housing First zoekt een andere locatie | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 18 mei 2016: Kookproject Housing First zoekt een andere locatie

23 mei 2016
door Annahuis

Mededelingen: Het IMW is uitgenodigd voor een Straattour om op deze wijze kennis te maken met de ervaringsdeskundigheid van (ex)daklozen. Johnny en Masja hebben op 25 mei een gesprek met wethouder Patrick van Lunteren.

Kookproject Housing First: 1x per week wordt er gekookt in de keuken van de DSV. Tommy: “De keuken is te vies voor woorden en heeft niet voldoende faciliteiten. We moeten zoeken naar een andere mogelijkheid.” Als alternatief wordt het Koetshuis genoemd, maar dat lijkt niet voor de hand liggend omdat het eigendom is van de paters. Tommy gaat uitzoeken of de Schorsmolen een mogelijkheid biedt om te koken.

Housing First: Wie bepaalt wie er recht heeft op HF? Hans: “Dat bepaalt HF zelf. Je moet in ieder geval minimaal 2 jaar dakloos zijn.” Johnny: “HF kijkt naar je persoonlijke omstandigheden. De toewijzing is maatwerk.”

Verslaving: De stagiaires van de DSV hebben aangegeven dat ze op school, voor een klassikaal project, graag het voorlichtingsprogramma over verslaving van Hans en Johnny willen uitrollen. Hans en Johnny gaan zich hierop voorbereiden. Tommy wil ook graag van de partij zijn.

Collecte: Sylvia: “In oktober wordt er in de Grote Kerk een collecte gehouden voor het Annahuis. Wie wil er een kort ervaringsverhaal vertellen, om de collecte toe te lichten?” Johnny meldt zich aan. Na de kerkdienst kunnen mensen uitgenodigd worden een straattour te volgen, hierover zullen de gidsen besluiten in de gidsenvergadering.

Klachten SMO: Jos heeft uitgezocht waar je met een klacht over SMO naar toe kunt. Heb je een klacht dan kun je die richten aan de cliëntvertrouwenspersoon (CVP). De CVP’s zijn: Vicky de Maertelaere en Bonita Ballendux. Voor het inplannen van een afspraak zijn ze te bereiken op 076 5645050 en via e-mail clientvertrouwenspersoon@smobreda.nl. Hans: “Verdere vragen over het schorsingsbeleid kunnen we aan Lieke Jansen stellen als zij langskomt.” Johnny neemt contact op met Monique Geurts die binnen het gemeentelijk beleid veel weet over klachtenprocedures.

Citybag: Susanne gaat van start met 5 citybags. Ze heeft nog 780 euro nodig.

Woensdag 25 mei is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Heb je zin om aan te schuiven? Je bent van harte welkom van half 10 tot half 12!
De STRAATRAAD wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.