en schrijf je eigen artikel in de Bredase Straatkrant STRAATRAAD 20 JULI 2016 : “ STRAATRAKKER BINNENKORT WEER VAN START ?” | Straatkrant Breda

STRAATRAAD 20 JULI 2016 : “ STRAATRAKKER BINNENKORT WEER VAN START ?”

25 juli 2016
door Annahuis

De STRAATRAAD begroet Jan en Jos die na een lange periodevan ziekte voor het eerst weer de SR bijwonen. Welkom terug, mannen! Naomi vertelt over stichting KICK die vorige week ook ter sprake kwam. KICK richt zich op dagbesteding voor werk- en schoolloze jongeren tot 22 jaar. Vooral door het aanbieden van sportactiviteiten en de bijbehorende structuur hoopt men de jongeren te motiveren hun leven weer op een positieve manier op te pakken. Met de medewerkers van het Annahuis is afgesproken dat bezoekers van het Annahuis in de zomervakantie gratis, 1x gratis mee kunnen sporten. Freek Verhulst vankick zal Thai-boksen geven en Naomi zal de Jiu-jitsu training op zich nemen. Na de schoolvakantie zal er een training plaatsvinden met de bezoekers van het Annahuis en de jongeren van Kick. Datum en tijd worden de komende week bekend.

STRAATRAKKER. Dierenopvang Breda staat positief ten opzichte van het verzoek om ruimte te bieden voor Straatrakker. Dat is heel fijn! Als Straatrakker opnieuw van start gaat, is er wel een coördinator nodig op administratief en logistiek gebied. De vacature staat op Breda-actief.

Werkgroep verslaving: Dirk vertelt dat iedereen gaat beginnen om zijn /haar levensverhaal op te schrijven. Omdat het vertellen van je levensverhaal in het openbaar best moeilijk kan zijn, is het idee om als
eerste publiek de STRAATRAAD uit te kiezen, bij wijze van try out.

Doucheprotocol: Peter begeleidt soms mensen die willen douchen omdat de medewerkers van de GGD dat vragen. Als je je voor 12:00 uur meldt, kan er maandags en vrijdags worden gedoucht tussen 12.30 en 14.30 uur. Tessa is coördinator en je gegevens moeten ook bij Tessa bekend zijn.  De GGD stelt handdoeken, kleding, sokken beschikbaar.

Werkgroep koken: Radim vertelt dat de kookgroep van het Annahuis sinds kort weer bij elkaar komt om te bespreken of het haalbaar is om 1x per week  de bezoekers van het Annahuis, voor een paar
euro ,een warme maaltijd aan te bieden. Mensen die wat meer geld te besteden hebben, kunnen ook voor anderen betalen: een uitgestelde maaltijd, dus. Het lijkt Radim een goed plan om ook
regelmatig mensen van de gemeente uit te nodigen, zodat tijdens het eten de gemeentepolitiek op een vreedzame wijze aan de orde kan komen. Nadere informatie omtrent dag / tijd wordt binnenkort bekend.

Jan wil graag weten hoe het zit met de “spookburgers” in Breda. Binnenkort gaat er weer een afvaardiging van de ATD naar het Europese Hof en daar zal de spookburger op het programma staan. Naomi zal het navragen bij Dorothe’ en Nienke.

Positief nieuws: Masja deelt mee dat ze binnenkort via Housing First aan de beurt is voor een woning en is op  zoek naar iemand die een bestelbusje ter beschikking kan /wil  stellen en naar mensen die haar een handje kunnen helpen bij de verhuizing. Peter vertelt dat hij hoop heeft dat zijn lang slepende problemen eindelijk opgelost kunnen worden, nu de rechtbank via een mediator met de gemeente in gesprek gaat.

Woensdag 27 juli is er weer STRAATRAAD  in het Annahuis. Heb je zin om aan te schuiven? Je bent van harte welkom  woensdag van half 10 tot half 12!

De STRAATRAAD wordt mede mogelijk gemaakt door:

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.