portretten van mensen, verhalen/gedichten, kunst en meer… STRAATRAAD, 14 SEPTEMBER 2016: Introductie R(OMA) project en afscheid van Klaas op 28 september a.s. | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 14 SEPTEMBER 2016: Introductie R(OMA) project en afscheid van Klaas op 28 september a.s.

19 oktober 2016
door Annahuis

Naomi verwelkomt Cindy, student Maatschappelijk werk en Dienstverlening aan AVANS.  Zij loopt stage bij SMO en was door Hans uitgenodigd eens de STRAATRAAD bij te wonen. Ook Maarten van Dongen, José en Jacques stellen zich voor. Maarten beheert o.a. de nalatenschap van een filantropische familie. Het Annahuis is een van de instellingen die door deze familie wordt gesponsord. José wil graag op termijn vrijwilligerswerk gaan doen in het Annahuis en Jacques is sinds mei penningmeester in het bestuur van het Annahuis.

Op woensdag 28 september wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst het ROMA project geïntroduceerd. Onderdeel van het project is de film die Klaas gaat maken over de Roma-OMA en het ROMA-project. Vanaf half drie is de presentatie, gevolgd door het afscheid nemen van Klaas. Natuurlijk wordt de dag aangekleed met oa. lekkere hapjes, traditionele kleding en zang.

Anti-Armoededag 17 oktober:  Ideeën gaan over en weer. Jan wil nog steeds graag een toespraak houden, maar hoe pas je die waar ergens in?  Henk wil graag een wethouder spreken en wordt door Hans gewezen op de mogelijkheid contact op te nemen met Federatie Opvang NL.  De FO weet hoe het werkelijk zit met “uitsluiting” , met wat wel/ niet mag.  Hans : “Nodig de FO uit in de STRAATRAAD om duidelijkheid te geven!” Susanne heeft, samen met de jongeren van Villa Boerenbont,  een programma gemaakt voor  17 oktober in de Lutherse Kerk van 15.00 tot 19.00 uur. De jongeren willen stellingen voorleggen aan het publiek. De speech van Jan zou daar ook ingevlochten kunnen worden. Susanne wil Sterk Netwerk / Marge in Beeld uitnodigen om deel te nemen. Enkele beleidsfunctionarici zijn welkom en natuurlijk mogen straatmuzikanten ook niet ontbreken.

Straatrakker: De STRAATRAAD is met een voorstel gekomen voor Dierenopvang Breda. De SR zal zorgen voor een vrijwilligerscoördinator en vrijwilligers gaan werken in duo’s. Er zal in 3 shifts gewerkt moeten worden: s’morgens om half 11, rond 12.00 en s’middags om half 3. En dat 7 dagen per week. Het asiel sluit dagelijks om 16.30 uur. Het gaat om een proefperiode van 6 maanden. Masja geeft zich al vast op als vrijwilliger.

Meer met Minder: Henk stelt voor binnenkort een bezoek te brengen aan het kantoor van Meer met Minder waar ook de Bredaasche straatraad haar domicilie heeft, om intercollegiale samenwerking te promoten.
Opruimen: Na afloop van de STRAATRAAD blijven er veel kopjes staan die door niemand worden opgeruimd. De gastheren zitten ook in de werkgroep verslaving die na de STRAATRAAD bij elkaar komt,  dus het is aan de andere bezoekers om de inloop netjes  achter te laten. Delano: “ We kunnen per keer vragen wie er opruimt na de STRAATRAAD. Als niemand zich aandient, gaat de tent hier gewoon dicht na 10.30 uur.”  Prima idee.
Positief: Marsja staat nu echt op de spoedlijst voor een woning ! Ze hoopt binnen een maand aan de beurt te zijn.

Woensdag 21 september is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Wil je meewerken aan ideeën rondom de anti-armoededag/of wil je gewoon komen luisteren? Je bent van harte welkom, woensdag, van half 10 tot half 12 !

De Straatraad wordt mede mogelijk gemaakt door:

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.