tweet tweet..... STRAATRAAD 19 OKTOBER 2016: “Een echte ontmoeting …..!” | Straatkrant Breda

STRAATRAAD 19 OKTOBER 2016: “Een echte ontmoeting …..!”

2 november 2016
door Annahuis

Dorothé verwelkomt Anja en Cindy. Anja is cliënt bij SMO en doet als gastvrouw vrijwilligerswerk bij de koffie-inloop van de Faam. De inloop ’De Zoete Inval’ is een werkervaringsplek en is elke werkdag van half 9 tot 17.00  open voor iedereen. Op dinsdag is er een warme maaltijd verkrijgbaar voor € 2,50 euro 50. Cindy is stagiaire bij SMO vanuit haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

Een ontmoeting van 24 uur
Cindy volgt binnen haar opleiding de minor ‘Verschil Maken’ met de opdracht 20 uur in de schoenen te gaan staan van een cliënt. Inhoudelijk mocht ze er zelf vorm aan geven. Dat bracht haar op het idee om 24 uur met een dakloze mee te lopen, te fietsen, te leven. Ze stelde deze vraag aan de SMO die enthousiast reageerde. Na een zorgvuldige voorbereiding met o.a. de randvoorwaarden om haar veiligheid te waarborgen, bracht Straatwerker Hans haar in contact met Auke. Cindy en Auke vertellen hoe ze die dag en nacht hebben beleefd. Cindy: ”Ik vond het een hele intense ervaring! Ik voelde me ook echt een zwerver toen ik ’s middags met mijn slaapzak door de stad liep en besefte dat ik die dag en nacht niet naar huis kon. In die 24 uur heb ik ervaren hoeveel investering in aandacht oplevert. We waren in staat elkaars kwetsbaarheid te bespreken wat de kwaliteit van de relatie alleen maar ten goede kwam. Ik kan me nu ook beter voorstellen hoe eenzaam je kunt zijn als je dakloos bent en hoe de verveling kan toeslaan.” Auke wil ook graag zijn ervaring vertellen maar wil eerst even kwijt dat hij een woning heeft! Gefeliciteerd! Auke: ”Sinds het bezoek van Cindy is mijn leven in een opwaartse spiraal terechtgekomen. Er was sprake van een echte ontmoeting. We zagen elkaar als gelijke! We gingen zo diep in gesprek dat ik me steeds meer open durfde te stellen”. Dorothé: ”Werkelijke aandacht voor een ander is zo belangrijk. Het brengt gelijkwaardigheid”. Auke: ”In deze ontmoeting verdween het stempel van outcast. Er gaat een deur open. Er komt licht. Door de klik die we hadden, kon ik mijn gevoelens tonen”. Cindy vertelt dat medestudenten en collega’s van SMO enthousiast waren over haar ’24 uur met…’.  Auke en Cindy gaan samen een presentatie geven over hun belevenissen van die dag.  En natuurlijk is er taart van Auke om te vieren dat hij een woning heeft!

Reactie naar ‘Meer met minder’
Henk wil kwijt dat hij het niet leuk vindt dat in het laatste magazine van ”Meer met minder” een negatief beeld van de STRAATRAAD van het Annahuis wordt geschetst. Hij heeft een reactie op persoonlijke titel geschreven die hij als ingezonden brief aan het magazine geeft. De brief komt ook op de digitale straatkrantbreda te staan.

Weer koken en eten in het Annahuis!
Koken en eten in het Annahuis: Dorothé laat weten dat in november we starten met wekelijkse (leren) koken en eten van een warme maaltijd in het Annahuis. Voor € 2,50 kun je dan op donderdag om 12.00 uur eten. Je kan je ook inschrijven om te koken of te leren koken. Je schrijf je in voor een maaltijd door te betalen zodat er boodschappen gedaan kunnen worden.

Straattours populair bij scholen
Straattours: Verschillende scholen hebben weer straattours aangevraagd. Er zijn dus meer gidsen nodig! Anja kent vanuit de Faam een aantal mensen die misschien kunnen gidsen. Dorothé legt uit wat er van een gids wordt verwacht.

Woensdag 26 oktober is er weer STRAATRAAD in het Annahuis.  Wil je komen luisteren of heb je een vraag? Je bent van harte welkom  woensdag van half 10 tot half 11. Aansluitend begint de werkgroep ervaring met verslaving.

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.