tweet tweet..... Straatraad, 8 februari 2017: “De nieuwe daklozen vormen geen hechte groep meer.” | Straatkrant Breda

Straatraad, 8 februari 2017: “De nieuwe daklozen vormen geen hechte groep meer.”

13 februari 2017
door Annahuis

Woensdagochtend 8 februari, Straatraad in het Annahuis. Er wordt nog weer even aangekaart hoe vreemd de regels van de winteropvang zijn voor mensen buiten de regio.  Drie van onze Europese bezoekers hebben in de vrieskou buiten moeten slapen. Omdat zij niet uit Breda komen mogen zij maar 1 nacht van de winteropvang gebruik maken, tenzij het harder vriest dan -5. Alsof je bij -4 niet kan doodvriezen….

In het kader van ‘de Straatraad de straat op’ vertelt Hans hoe hij samen met Rick aan het werk is geweest om contact te leggen met (on)bekende daklozen . Willen mensen wel contact? Waar hebben ze behoefte aan? Delano loopt de volgende keer een middag met Hans mee. Jos geeft aan dat het aantal onbekende daklozen toeneemt. Vroeger kon je spreken van een coherente groep maar nu is er sprake van een onsamenhangend aantal mensen. Hij kent er bijna niemand meer van: de groep is erg op zichzelf gericht, niet meer onderling verbonden zoals bij de ‘oude daklozen’. Ook ervaart men in het algemeen dat het aantal GGz-patiënten op straat toeneemt. Het is niet duidelijk of ze ook dakloos zijn.

Rick schuift later aan. Hij heeft een afspraak gehad met een journalist, die hem heeft geïnterviewd over Straatrakker en foto’s heeft genomen bij de Dierenopvang. We hopen dat het krantenartikel voor meer vrijwilligers zorgt!

Donderdag 16 februari is het uitje, met bowlen en eten. Wie nog mee wil kan informeren of er nog plek is.

Positief nieuws: Margreet zit al drie jaar bij de Straatraad! Ze heeft cake mee om het te vieren. Bedankt voor alle verslagen Margreet!

Volgende week, woensdag de 15e om 9:30u, is er weer Straatraad in het Annahuis. Je bent van harte welkom!

De Straatraad wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.