portretten van mensen, verhalen/gedichten, kunst en meer… STRAATRAAD 15 februari 2017: Bredapas voor daklozen? | Straatkrant Breda

STRAATRAAD 15 februari 2017: Bredapas voor daklozen?

20 februari 2017
door Annahuis

Joyce vraagt aan Masja hoe het ook al weer gaat in de nachtopvang als je onderdak nodig hebt…  Als je  naar de DSV gaat, moet je 5 euro per dag betalen. Heb je dat geld niet dan mag je wel er wel al slapen, maar worden je overnachtingen bijgehouden en moet je hier later alsnog voor betalen.

Als je een daklozenuitkering wil ontvangen, moet je ingeschreven staan bij de gemeente Breda. Hiervoor meld je je bij Centraal Onthaal en dan ben je verplicht om de nachten bij de DSV door te brengen. Je mag dan niet 1 dag missen. Kom je in het weekend op straat te staan dan kun je naar de DSV gaan en dan moet je je na het weekend bij CO melden.  De winteropvang is gratis. Sylvia vertelt dat Europeanen maar 1 nacht per winter in de opvang mogen. Alleen als het kouder is dan -5 mogen ze langer blijven slapen. Het Annahuis maakt zich sterk in een brief aan de wethouder voor de mogelijkheid om Europeanen in de winter ook meer nachten in de opvang te laten blijven.

Met Hans de straat op: Mario gaat een keer mee met Hans. Susanne wil ook graag een keer mee. Ze wil dan fleece-dekens en citybags meenemen om uit te delen.

Voorraad: Wat deel je uit? Wat hebben daklozen nodig? In een vorig verslag zijn al een reeks dingen genoemd die handig, praktisch, hygiënisch en voedzaam zijn. Joyce noemt het principe van voorraadkasten op bepaalde plekken waar mensen spullen kunnen vinden en waar je een teveel aan spullen ook weer kwijt kunt. Susanne zou graag de ‘meer met minder-pas’ verder willen uitbreiden zodat die aan daklozen meegegeven zou kunnen worden.  Er zijn helaas  nog te weinig winkeliers bij aangesloten. Susanne zou ook pleiten voor nieuwe dingen, zoveel mogelijk op maat, zoals ook de inhoud van een citybag nieuw is.

Masja: Masja heeft een huis! Hoera! Alleen moet de Sociale Recherche nog komen controleren of ze wel echt op dat adres woont… En die controle komt altijd onverwachts. Dus moet Masja voor elk uitstapje toestemming vragen, want als ze onverhoopt niet thuis zou zijn, kan de Soc. Recherche  er niet in en loopt ze kans haar huis/uitkering weer kwijt te raken… Om naar de STRAATRAAD te mogen , kreeg ze toestemming. Ze moest zelfs toestemming vragen om naar de crematie van haar moeder te kunnen…

Woensdag 22 februari is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Heb je een vraag of wil je gewoon gezellig aanschuiven? Je bent van harte welkom woensdag van half 10 tot half 12!

De STRAATRAAD wordt mede mogelijk gemaakt door:

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.