en schrijf je eigen artikel in de Bredase Straatkrant STRAATRAAD, 22 maart 2017: “Ik word mijn huis uitgezet omdat ik teveel verdien, maar mag van de rechtbank niet duurder gaan wonen…” | Straatkrant Breda

STRAATRAAD, 22 maart 2017: “Ik word mijn huis uitgezet omdat ik teveel verdien, maar mag van de rechtbank niet duurder gaan wonen…”

3 april 2017
door Annahuis


Logo straatkrant.jpg

Oeps, de website van de Straatkrant ligt plat. Deze komt zo snel mogelijk weer online. Er worden nog vrijwilligers gezocht om de site  te voorzien van berichten, buiten deze notulen om, en om hem te onderhouden.

Koen heeft zijn mede-studiegenoot Onyama meegenomen. De beide heren zijn benieuwd naar de rol van de gemeente bij het weder opkrabbelen van een dakloze. Hans vertelt dat brave burgers die netjes via de DSV bij SMO binnenkomen, een traject ingaan waarbij cursussen worden aangeboden , zoals “ herstellen doe je zelf “ en er mogelijkheden zijn van Housing First. Voor de dwarsliggers is er niks.. Hoewel, door de niet -aflatende zorg van Hans voor de nooddruftige medemens is er langzaam maar zeker een verandering ten positieve merkbaar in het gemeentelijk beleid.

Onyama vraagt naar het hoe en waarom van de STRAATRAAD. Hans legt uit hoe de SR tot stand is gekomen vanuit het initiatief van Klaas ( oud-medewerker ) en hemzelf.  Hans: “De mooiste kracht van de SR is dat mensen hier hun verhaal kunnen vertellen en altijd een luisterend , begripvol oor vinden.” Jos wil daarop graag z’n verhaal kwijt over de bijzondere situatie waar hij in zit. Jos belandde een tijd geleden in het Koetshuis, samen met zn vrouw. Na bewijs van goed gedrag kregen ze een galerijwoning van SO aangeboden. Sinds 1 ½ jaar moet je bij Klik voor Wonen een inkomensverklaring opgeven. Jos heeft werk in België en verdient momenteel bovenmodaal. Nu moet hij zijn galerijwoning uit omdat hij “scheef” woont. Hij zit ook in de schuldsanering (WSNP) en mag van de rechter absoluut niet duurder gaan wonen…. Jos heeft nu bezwaar gemaakt bij SMO.,

Straatrakker zoekt weer een coördinator. Er zijn al 8 vrijwilligers maar Rick is niet meer beschikbaar omdat hij fulltime werkt als “stripper” in het oude pand van de V&D….. YES!! Rick heeft vast werk dus. Onder stripper moet sloper worden verstaan. Ook Dirk heeft werk! Hij heeft een 0-uren contract bij Novadic-Kentron als preventie-medewerker /ervaringsdeskundige. In september gaat hij de opleiding volgen.

Na dit goede nieuws verheugen we ons weer op de volgende STRAATRAAD. Woensdag 29 maart ben je weer van harte welkom van half 10 tot half 12 in het Annahuis!

De Straatraad wordt mede mogelijk gemaakt door:

kansfonds nieuwste logo.png

 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.