portretten van mensen, verhalen/gedichten, kunst en meer… STRAATRAAD 29 maart 2017: Welkom Helène! | Straatkrant Breda

STRAATRAAD 29 maart 2017: Welkom Helène!

3 april 2017
door Annahuis

Naomi is met zwangerschapsverlof gegaan.  Helène neemt voor haar waar op di-woe-en donderdag.  Op di- en donderdag staat ze op de inloop. Samen met Chantal organiseert Helène de straattours en  de werkgroep Verslaving valt voorlopig ook onder haar hoede.  Miguel is vandaag jarig! Van harte gefeliciteerd! De STRAATRAAD zingt voor hem.

Woning: Joyce vertelt over de mogelijkheid om op korte termijn in aanmerking te komen voor een woning. In de Heuvel worden in de nabije toekomst, d.w.z. over 2 a 3 jaar, woningen gesloopt. De woningbouw stelt deze huizen nu beschikbaar voor bewoning. De huur is rond de 200 euro en huurtoeslag is mogelijk. De woningen moeten geaccepteerd worden in de staat waar ze zich in bevinden. Als je op de wachtlijst staat  en je accepteert de woning niet dan wordt je van de lijst gehaald. Joyce hoopt zo binnen 2 weken onder dak te zijn.

Zwerfjongeren: Roman wil graag onderzoeken of er politiek draagvlak is voor een zwerfjongerenproject in Breda, samen met Hans. Dan zijn er misschien mogelijkheden voor een startsubsidie. Hans geeft aan hoe hard er een inloophuis nodig is voor deze groep jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Roman en Martin zouden hun ervaring graag willen inzetten om jongeren te gaan monitoren.

Zwerfjongerenproject n.a.v. Rwanda: Sylvia vertelt dat het concept van zelfhulpgroepen van jongeren al in diverse landen draait. Sylvia en Rick hebben zo’n project in Rwanda bezocht, maar ook in India wordt gewerkt met zelfhulpgroepen. De ideeën uit die landen liggen weer ten grondslag aan groepen die bv. al 6 jaar in Schotland draaien. De startgroep hoeft niet groot te zijn omdat, eenmaal gestart, andere jongeren van buitenaf worden aangetrokken. Het aantal zal steeds fluctueren. Er zullen mensen afvallen maar ook bijkomen. Het spaarsysteem is heel belangrijk. Jongeren sparen met elkaar; ze leggen een bedrag in waarmee een eerste activiteit het licht ziet. Bv. Ze starten een kookgroep. Mensen komen eten, dat brengt geld op en daarmee kunnen ze hun activiteiten weer uitbreiden. In Breda heeft een groep organisaties het idee uitgewerkt. Rotterdam wil ook met dit concept gaan starten.

Sharif vertelt zijn verhaal. Na 15 jaar leven op straat heeft hij nu onderdak en hem is , binnen familie/vriendenverband,  een baan als pakketbezorger aangeboden. Nu nog een rijbewijs…

Woensdag 5 april is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Wil je komen luisteren of heb je een vraag? Je bent van harte welkom woensdag van half 10 tot half 12!

De Straatraad wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.