en schrijf je eigen artikel in de Bredase Straatkrant Straatraad, 5 juli 2017: Afscheid nemen van Arie | Straatkrant Breda

Straatraad, 5 juli 2017: Afscheid nemen van Arie

5 juli 2017
door Annahuis

Woensdagochtend, Straatraad in het Annahuis. Arie, de grijze dakduif, is overleden. Hij was al een tijd ziek. Jan: “Ik zag hem buiten veel rondrijden op zijn scootmobiel, met zijn vriendin erachteraan.” We herinneren Arie als “heel taalgevoelig”. Hij schreef voor iedereen gedichten, had veel praatjes. Coby: “Een leuke, aardige man.” Vrijdagavond kan afscheid worden genomen bij het DELA Uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan, tussen 18:30 en 19:00u. De crematie is zaterdag om 14:00u in aula 1.

Ad: Het is inmiddels een paar weken geleden dat Ad, jarenlang vaste bezoeker, overleed. In de krant komt een artikel over hem. Leden van de Straatraad vertellen hoe het tuintje dat we voor Ad hebben aangelegd achter de Stadsgalerij een bijzondere ontmoetingsplaats is geworden. Er komen mensen langs om het te bekijken, kruisjes te maken en kaarsjes aan te steken. Jan geeft het tuintje nog trouw water. “Iemand merkte op: de bloemetjes drinken meer dan Ad!”

Sloop: Céleste heeft een vraag voor de Straatraad. Ze woont in de Heuvel in een pand dat gesloopt wordt. Ze vertelt dat er niet voor vervangende woonruimte wordt gezorgd en dat een nieuwe woning een veel hogere huur zal kennen. Met de uitspraak ‘1300 daklozen in Breda en ze gaan er nu 300 bij maken!’ protesteert ze tegen de gang van zaken. Ze heeft informatie opgehangen voor haar deur en merkt dat de buurt iets betrokkener begint te raken. Graag zou ze een geanonimiseerd verhaal ophangen van iemand die kan vertellen hoe hij zelf dakloos is geraakt en wat dit met hem gedaan heeft. De mensen aan tafel hebben een ervaring die hier niet voldoende bij aansluit. Wie zou iets willen opschrijven voor Céleste?

Veiligheid: In huis wordt regelmatig iets gestolen, met name telefoons en tablets. Hoe gaan we hiermee om? Bij de bibliotheek, het stadskantoor en het station kun je ook je telefoon opladen, maar de meeste leden van de Straatraad vinden dat dat ook bij het Annahuis mogelijk moet blijven. Jan: “Je hoort niet te stelen en zeker niet van iemand die niets heeft.” Het is belangrijk elkaar erop te wijzen goed op de eigen spullen te letten. Powerbanks worden niet als oplossing gezien, “dat is weer één ding extra om kwijt te raken”. Tenzij deze veilig bewaard kunnen worden.

Burendag: In het weekend van 23 en 24 september is het Burendag. We denken erover om het huis open te stellen om samen te eten. Rondom de lunch wil kok Radim muzikanten uitnodigen. Daarna zouden we de bezoekers verschillende opties kunnen bieden: een kleine straattour lopen, praten met de werkgroep ervaring met verslaving, een expositie van het atelier bekijken.

Overig: De ATD nodigt ons uit voor een Forumdag in Wijhe op zaterdag 15 juli.
De werkgroep ervaring met verslaving gaat apart met de straatgidsen zitten om verder kennis te maken.

Volgende week is er weer Straatraad in het Annahuis. We starten om kwart voor tien. Je bent van harte welkom!

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.