portretten van mensen, verhalen/gedichten, kunst en meer… STRAATRAAD 6 september 2017: Kunnen we de partij voor de Dieren bij Straatrakker betrekken? | Straatkrant Breda

STRAATRAAD 6 september 2017: Kunnen we de partij voor de Dieren bij Straatrakker betrekken?

7 september 2017
door Annahuis

Jos is vandaag voorzitter. Hij begroet een nieuwe stagiaire van Susanne (Meer met Minder).  Ze heet Ashley en is 2de jaars Sociaal Werk ROC Tilburg.

 

De Straatkrant is momenteel enigszins ter ziele. De hele zomer was er weinig straatraad en Jos heeft ook weinig energie.

Susannne is benieuwd naar de stand van zaken rondom Straatrakker. Omdat er te weinig vrijwilligers zijn, heeft de Dierenopvang Breda het pakket overgenomen. Wel betaalt het Annahuis voor de honden die namens Straatrakker worden opgevangen. Susanne stelt voor om de Partij voor de Dieren bij het project te betrekken. Mario stelt voor iemand van deze partij uit te nodigen in de STRAATRAAD. Susanne wil  in een nieuwe editie van het  magazine van Meer met Minder ook aandacht besteden aan de opvang van straatrakker-huisdieren.

Power2Us: Een aantal instanties in Breda, BoZ en Roosendaal bundelen hun krachten om een project te starten voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar die nu nog onder de radar blijven, maar naar wie op zoek wordt gegaan om ze te motiveren in groepsverband en zelfsturend aan hun toekomst te gaan werken. Dat is de bedoeling van Power2Us dat wordt ondersteund door o.a. SMO, GGD West-Brabant, Surplus en het Annahuis. De Rotary heeft toegezegd kennis te willen delen en hun netwerk beschikbaar te stellen.

Jan vindt het jammer dat tijdens de STRAATRAAD de mensen in de serre niet aan het gesprek deelnemen. Anderen geven aan dat we met elkaar hebben afgesproken dat mensen laagdrempelig kunnen binnenlopen en we ze niet verplichten mee te doen. Wel is het de bedoeling dat de vergadering geen overlast ondervindt van andere aanwezigen. Op woensdag is er naast de Straatraad geen andere mogelijkheid om binnen te lopen en we willen gastvrij blijven en vooral dakloze bezoekers de mogelijkheid bieden om ook op woensdag even binnen te kunnen zitten.

Woensdag 13 september is er weer STRAATRAAD in het Annahuis. Wil je iets komen vertellen of wil je gewoon komen luisteren? Je bent van harte welkom, woensdag van half 10 tot half 12!


 

delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • email
  • Print

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.