tweet tweet..... pas dakloos… | Straatkrant Breda

pas dakloos…

gids voor (pas) daklozen in Breda

 

ZONDER ID-bewijs BESTA JE NIET….

Opvang en begeleiding voor (dreigend) dak- en thuislozen
Centraal Onthaal

Openingstijden

Medewerkers van Centraal Onthaal (loket 20)

Werkdagen van 8.30-12.30 uur.

Medewerkers SMO Breda e.o. (loket 21)

Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30-12.30 uur.

Adres Claudius Prinsenlaan 14, 4811 DK te Breda.
Telefoonnummer Centraal Onthaal (076) 529 80 90
E-mailadres centraal.onthaal@breda.nl
Centraal Onthaal is een loket voor (dreigend) dak- en thuislozen van de Gemeente Breda als onderdeel van het Stedelijk Kompas.
Onder deze naam regelt Breda de komende jaren samen met een aantal instellingen de maatschappelijke zorg en opvang voor (dreigend) dak- en thuislozen.

Gemeente Breda gaat ervan uit dat iedereen die op straat leeft een zorgaanbod nodig heeft. Om dat
te kunnen bieden, ontwikkelt de gemeente samen met de betrokken organisaties (SMO Breda e.o., Novadic-Kentron, GGZ Breburg, GGD, IMW, Surplus Welzijn, Tender, de Zuidwester, MEE, het Zorgkantoor, WonenBreburg, Laurentius, Singelveste AlleeWonen,
Thuisvester, WEL (Woonstichting Etten-Leur), het Annahuis en Zorgbelang)
een gezamenlijke aanpak. Naast het realiseren van woonvoorzieningen voorziet het Stedelijk Kompas ook in zorg en begeleiding van (dreigend) dak- en thuislozen via Centraal Onthaal.

Bent u (dreigend) dakloos, ouder dan 18 jaar en afkomstig uit de regio Breda?

Dan kunt u terecht bij Centraal Onthaal op het Werkplein Breda (spreekkamer 20 en 21) aan de Claudius Prinsenlaan
14 met vragen over:

• Registratie.
• Huisvestingsproblemen, fi nanciën, zorg en begeleiding.

• Reguliere WWB of een UWV uitkering (aanvraag via www.werk.nl).

• Daklozenuitkering (melden bij de receptie van het Werkplein met een id-bewijs of bewijs van vermissing).

• Briefadressen.
• Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Breda en omgeving. De medewerkers bespreken uw
persoonlijke situatie en schakelen waar nodig professionele hulp in.

Registratie

Bij Centraal Onthaal kunt u zich laten registreren. Na registratie volgt er een trajectplan. De medewerkers schakelen een cliëntmanager van een zorginstelling in en bewaken de voortgang van het traject.
Er zijn afspraken gemaakt over de uitwisseling van privacy gegevens. Dit is in een convenant vastgelegd. Er is melding gemaakt van het registratiesysteem Stedelijk Kompas bij het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens).

Centraal Onthaal

Centraal Onthaal
Zorg en persoonlijke begeleiding via een trajectplan

De cliëntmanager stelt samen met u een persoonlijk trajectplan op. De cliëntmanager is in dienst bij een zorginstelling.
U krijgt hulp op het gebied van: huisvesting,
fi nanciën, sociaal functioneren, omgaan met psychische- en/of psychiatrische problematiek, verslaving, zingeving,
lichamelijk functioneren, praktisch functioneren en dagbesteding.

Het doel is dat u met de juiste zorg en begeleiding weer een zo zelfstandig mogelijk bestaan op kunt bouwen.

Briefadressen

Wanneer het noodzakelijk is, kunt u zich in laten schrijven op het adres van de Gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 12.
De medewerkers van Centraal Onthaal beoordelen de inschrijving. Afhankelijk van de met u gemaakte afspraken kunt u de post ophalen bij SMO Breda e.o. bij spreekkamer 21 (maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 8.30 – 9.00 uur) of bij het Annahuis, Haagweg 3 (op werk
dagen tussen 9.30 tot 12.30 uur).

 

www.breda.nl/stedelijkkompas

7 Responses to pas dakloos…

 1. marco on 25 oktober 2015 at 11:41

  Ik snap dat je liever bij je kids wil blijven, maar mocht je dat niet hebben, is je bestaan uitzichtloos, of zit je zonder geld…wat is er dan op tegen om even de wereld in te trekken. Er zijn genoeg lokaties waar ze zitten te springen om vrijwilligers die tegen kost en inwoning mee willen helpen bij plaatselijke projecten..check wwoolf.com… Zo hoef je niet doelloos van het kastje naar de muur te lopen om rond te zwerven. Kom tot rust in samenwerking met anderen, uit je hoofd…handen uit je mouwen en start vanuit een nieuwe positie. Dat lijkt me veel zinvoller dan steeds rondjes te lopen.

 2. vsc heitinga on 20 april 2013 at 17:42

  Lijkt wel op een vicieuze cirkel omtrent huisvestiging en identiteitskaart.

  Misschien een idee op een later moment samen een huisgemeenschap op te zetten, vanuit de gemeente en probleem die jullie gezien hebben n.a.v. jullie verhaal, voor tijdelijk verblijf opvang op te zetten=voor mensen een tijdeljk inschrijfadres, eventueel een tussenfase, in de tussentijd mensen helpen:
  *Identiteitskaart
  *E.a. aanvragen
  *Werk vinden
  *Zelfstandige huisvestiging..

  Goodluck

 3. Bjorn Sikkes on 18 januari 2012 at 19:55
 4. Bjorn Sikkes on 18 januari 2012 at 19:54

  Zoek een hostel in amsterdam voor 10 euro en je hebt een dak boven je hoofd voor verdere informatie check me site.

 5. e.hulpeloos on 18 november 2011 at 02:38

  ik zwerf al een half jaar rond in delft
  omdat ik daar ook mijn kinderen heb ik ban dak loos en zelfs de gemeentedaar helpt mij niet aan een uitkering ik wil delft aan doen als mijn woonplaats om dat ik daar ook naar een hele langetijd mijn kinderen kan bezoeken ik ben daar naar de surinamen straat geweest voor in schrijving en die stuurde mij naar de gemeente sociale dienst
  die zeiden tegen mij dat ik eerst twee jaar in delft moet verblijven wil ik een uitkering daar krijgen en een inschrijf adres nu ik dat niet heb gekregen ben ik nu mijn kinderen kwijt en ik ze niet meer zie kolder toch zo iets kantoch niet in nederland of wel soms ik ben ook een nederlands staatsburger die ook rechten heeft op een uitkering of niet soms
  GROETJES E.HULPELOOS

 6. ed simons on 17 november 2011 at 15:06

  ik zit in het zelfde schuitje geen adres geen uitkering hele maal niks ze sturen je naar het ij dat is ook gen optie voor mij wat kan ik hier aan doen mijn maatschappelijk werker doet ook niks advokaten helpen je ook niet is er dan helemaal geen rechtsisteem in nederland hoe zit dat of zeggen ze hie in nederland blijf maar zwerven jongen
  wie kan mij hier dan wel mee helpen
  groetjes ed simons

 7. 2 boze nederlanders met huisdieren on 25 september 2011 at 15:38

  Voor het aanvragen van uitkering of ww of zw of weet ik wat voor uitkering dan ook, heb je digidee nodig, om die aan te vragen heb je een inschrijf adres nodig, nu inmiddels een jaar later heb ik om dezelfde rede ook geen geldige id want die is inmiddels verlopen……

  Zonder ID kaart besta je niet!!…en zonder inschrijf adres kun je niet eens een nieuwe aanvragen, ook al zou je dat dus willen.

  1 je bent strafbaar als je je niet kunt legitimeren
  2 je kan niks aanvragen want je hebt geen id dus je bestaat niet
  3 je kan niet werken want je moet je kunnen legitimeren
  4 je kan geen huis huren want legitimatie is niet geldig.
  dit zijn maar paar voorbeelden…

  Je kan geen uitkering aanvragen want daar heb je een inschrijf adres voor nodig, of zwerver zijn….
  Wanneer ben je volgens de wet een zwerver, wanneer je kunt aantonen dat je op 3 verschillende adressen verblijft, wij zijn blij dat we 1 adres hebben die ons opvangt zodat we niet op straat hoeven te slapen, nadeel dat je dus nergens recht op hebt, je bent geen zwerver je bent niet dakloos, je bent niet thuisloos want ik kan me niet inschrijven op dit adres.
  Een tijdelijk inschrijf adres bij de gemeente bestaat inderdaad.
  Echter mijn maatschappelijk werkster krijgt het niet voor elkaar om dit voor ons te regelen, dat doet gemeente breda niet, einde discussie hierover met mijn maatschappelijk hulp…zelf erna toe gaan had volgens haar dan ook geen nut. net zoals zelf naar uwv geen nut zou hebben.
  Kortom, weinig actie omdat er geen oplossing voor is, voor ons probleem. Nee dat lieg ik er is er 1, onze huisdieren weg doen.

  Dus ik dacht dat ik 100% nederlander was, maar ik ben nu al bijna een jaar nog minder dan dat!!! ik ben geen zwerver want zelfs die krijgt in nederland wel een inkomen.
  Ik ben geen asielzoeker, die krijgt tenminste nog onderdak van deze maatschappij, sterker nog er worden nu zelfs al tvprogramma´s gemaakt dus of je nu wel of ni uitgeprocedeerd ben, kom maar naar nederland wij helpen wel.
  Zo zag ik laatst een tvprogramma dat ging over de dak en thuislozen krantjes whahaha en wie hebben de macht de roma´s de bulgaren de polen en de roemenen want zelfs als nederlander kun je blijkbaar de straatkrant niet meer verkopen, dat is ingepikt door buitenlanders…hoe is het mogelijk!!! en wat word er mee gedaan voor zover ik weet niks! ook dat kan en mag gewoon in nederland.

  Nederland helpt!…..ja de verkeerde! waarom 250 miljoen voor hulp aan het buitenland …wanneer gaan ze de nederlanders zelf helpen? ipv nog verder laten verzuipen tot er nog meer op straat komen te staan omdat ze het niet meer trekken!!!
  Wij kennen hier in nederland geen krottenwijken, tis of je hebt een huis of je heb niets! en als je dan ook nog eens huisdieren hebt kun je helemaal nergens heen.
  Je kunt de straat niet eens op, er is geen tussenweg want ga maar is ergens staan om te slapen met je tentje of je auto ergens in een weiland of op een parkeerplaats ergens langs de kant van de weg, je word meteen weggesleept met de nodige boetes en werk straffen die daarvoor staan….

  Nee, je mag hier in Breda in dat geval naar het ´ij , waar je dan na een paar dagen verblijven ook een inschrijf adres kunt krijgen of een uitkering ofzoiets, maar ook hier zijn geen huisdieren welkom, dus voor mijn geval ook geen optie maar het kan wel!
  Het nadeel is ook nog dat het er niet prettig rondlopen is daar bij het ´ij, het is gewoon gevaarlijk er lopen daar alleen junks en dealers rond, die je al neersteken voor een blikje bier of je beroven van je geld, voor drugs
  Nee, geef mijn portie maar aan vickie, daar blijf ik weg!

  Maar gewoon het probleem aanpakken welke dus door omstandigheden zijn ontstaan, sommige buiten onze schuld, dat mag je het in nederland gewoon allemaal zelf oplossen. Want maatschappelijk werk kan alleen maar tegen je zeggen dat je je huisdieren MOET wegdoen eerder kunnen we u niet helpen, en die hulp is dan een vrouwenopvang of inderdaad naar het ´ij, dat vind ik geen hulp.
  Wij hebben twee honden en een kat die doe je niet zomaar even weg, alsof het een pak melk is wat je weggooit omdat het over de datum is!!!
  En het kan nog veel erger want ik hier en daar verhalen dat mijn oren doet klapperen en dan denk ik ….het valt nog wel mee met ons.

  Het enige wat wij tot nu toe zelf kunnen doen is
  zoeken naar een kamer of huis waar we welkom zijn met onze huisdieren terecht kunnen.(met een totale inkomen van 700 euro per maand)

  …een onmogelijke taak zonder normale bron van inkomsten! en een hoop bijkomende problemen die ook meespelen.
  zonder hulp van derde komen wij er niet!!das 1 ding wat zeker is.

  maar daar gaat het mij niet eens om. Ik wil gewoon terug in de maatschappij, eventueel werken met mijn handicap als het moet, ik baal van het leven dat ik nu leef, alle dagen niks te doen amper geld om rond te komen.
  Nee ik wil gewoon straks weer kunnen werken, Ik kan nu al een jaar niks meer, ik heb intussen geen ziekenfondsverzekering meer want mijn inkomen is al een jaar 0,0 euro
  en ja met niks, kun je ook niks betalen…..
  Zo kan ik dus ook niet naar een dokter want dat wordt niet vergoed bij ggz, ik zit wel met een dubbele hernia…ik kan wel de medicijnen krijgen maar een arts die dat zou moeten behandelen kan dus niet…verder wilde ik een uitstrijkjje maken omdat mijn menstruatie wat vreemd verliep en ik het gevoel kreeg dat er iets ni pluis zit….jawel hoor ik mocht naar de dokter van het ggz van mijn maatschappelijk hulp, sterker nog die ging zelfs nog met me mee….wa denk je… ik kreeg allerlei testen GRATIS …een aidstest, een soatest hier en een andere soatest daar, maar de test die ik nodig had konden ze niet voor me doen, dat zat niet in het pakket….pffffffffff dus nu al ruim 6 maanden later heb ik nog steeds geen dokter gezien voor geen enkele klacht, kheb ondertussen ook psychische hulp nodig want ik trek het niet meer…ook 0 op rekest tot nu toe…..
  Lang leve de maatschappelijke hulp in Nederland sterker nog, wij hebben bemoeizorg, ze bemoeien zich alleen nergens mee whahaha
  Nu bijna 1 jaar later heeft inmiddels mijn vriendin hetzelfde probleem geen inschrijf adres alleen een postadres bij het annahuis ook haar paspoort is verlopen gelukkig kan ze haar uitkering op het annahuis blijven ontvangen anders hadden we een nog groter probleem helemaal geen inkomsten…..

  Nee, ons leven en dat van onze huisdieren, is een hel!!
  maar….
  ooit komt alles goed……….hopen wij.

  Groetjes 2 boze Nederlanders of wat zijn wij eigenlijk???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.